Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

EerlijkNaarJezelfZijnII

 

Jouw geluk

Je omgeving zal je misschien vertellen dat het raar is om je leven opnieuw te bekijken en dat je gewoon maar gelukkig moet zijn met de dingen zoals ze zijn.

Is dat eigenlijk wel in jouw belang?

Nee, natuurlijk niet….

Veel mensen dragen verschillende schilden om zich heen die ze jaren lang hebben opgebouwd. Zij durven niet in de spiegel te kijken naar wie ze echt zijn en dat zijn de personen die jou juist ontmoedigen om je leven nog eens onder de loep te nemen. Neem het ze alsjeblieft niet kwalijk. Het is logisch dat ze zo reageren.

We hebben namelijk allemaal in de loop der jaren rollen aangenomen die we zijn gaan spelen. Sterker nog…

In onze samenleving wordt het als heel normaal gezien dat je een rol speelt.

 

 • de rol van ouder
 • de rol van zoon of dochter
 • de rol van werknemer of werkgever
 • de rol van vriend(in)
 • enz enz.

Je vereenzelvigt je met de rol

Je begint dus te geloven wat je speelt. Je vereenzelvigt je met de rol die je aangenomen hebt en waar je de meeste respons op krijgt. Je wilt beter worden, terwijl je niet beseft hoe perfect je bent zoals je bent. En alle nodige vaardigheden om je doel op aarde te bereiken heb je al diep in jezelf.

Dat is ook het moment dat je echt jezelf bent; het kost je namelijk totaal geen moeite meer; alles gaat gemakkelijk. Alleen een rol spelen kost je bergen energie! En jouw succes is de zekerheid dat je jezelf bent geworden: de persoon zoals je altijd al bedoeld was.

Je omgeving die daar in eerste instantie niet positief op reageert omdat ze bang is, kan door jouw open, begripvolle en vergevensgezinde communicatie wel geïnspireerd worden om de eigen weerstand te overwinnen en daardoor eigen schilden neer te laten. Deze eerlijkheid (lees: waarheid) wint altijd omdat ze gedreven is door Liefde. Het kan wel langer duren dan je gehoopt had, maar wanneer je dit voor ogen houdt, kun je meer medeleven en begrip tonen aan anderen die op weg zijn naar hun waarheid (lees: eerlijk zijn naar zichzelf).

Maar ben ook niet boos wanneer mensen je verlaten omwille van jouw eerlijkheid. Natuurlijk doet het op dat moment pijn, maar wanneer je bedenkt dat zij zelf veel meer pijn lijden doordat ze op de vlucht slaan, kun je alleen maar medelijden met hen hebben. Je zal deze mensen los moeten laten, misschien tijdelijk, misschien voor altijd. Vergeet in elk geval nooit dat de liefde alles overwint!

Wat goed voor jou is

Dan zijn er de mensen die er vaak heel happig op zijn om jou te leiden. Er zijn eindeloos veel mensen met eindeloos veel opinies, regels, voorwaarden en suggesties hoe jij je leven zou moeten leiden. Maar geen van hen weet exact wat goed voor jou is en hoe alleen jij je doelen kunt bereiken. Zij weten namelijk niet op welke golflengte jij nu zit en op welke plaats jij momenteel bent ten opzichte van de plaats waar je naartoe wilt.

Ook al hebben zij de beste intenties en willen zij dat het ook absoluut goed met je gaat, ze weten niet wat het allerbeste voor je is. En hoewel velen van hen proberen om onzelfzuchtig te zijn is het onmogelijk voor ze om eigen verlangens te scheiden van jouw verlangens.

Eerlijk naar jezelf zijn zorgt ervoor dat je meer en meer van jezelf gaat houden en dat zorgt er vervolgens weer voor dat je je goed voelt! Dat is nou precies de bedoeling… Je gaat je elke dag beter voelen en je kunt dit in de vorm van een affirmatie ook tegen jezelf zeggen:

“Ik voel me goed en ik mag een vreugdevol leven leiden, nog meer goeds komt op mijn pad en ik ga me steeds beter voelen.”

Stel jezelf ook eens de volgende vragen:

 • Wat voor persoon ben ik geweest?
 • Welk type persoon presenteer ik naar buiten?
 • Welk type persoon ben ik echt van binnen?
 • Is er een gevoel dat ik ervaar – dat zelfs een strijd voor me is – elke dag weer?
 • Aan welk gedeelte van mijzelf moet ik werken om mijzelf te verbeteren?
 • Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
 • Wat is mijn grootste ideaal?
 • Hoe zou ik zijn als ik daar was?
 • Wie uit het verleden bewonder ik, en hoe handelde hij of zij?
 • Hoe zal ik tegen anderen praten als ik veranderd ben?
 • Hoe of wie wil ik eigenlijk zijn?
 • Is er een kloof tussen wie ik van binnen ben en wat ik aan de buitenkant laat zien?

Belangrijk is dus wie je van binnen bent!

Jouw interne wereld

Het Ego heeft de buitenwereld nodig om zich verder te ontwikkelen terwijl het Zelf de innerlijke wereld nodig heeft om zich echt gelukkig te voelen. Dit is ook een van de redenen dat meditatie zo belangrijk is. Het helpt je af te stellen op een frequentie waarin het ook mogelijk is om tot jezelf te komen.

Eerlijk naar jezelf zijn door er een persoonlijk onderzoek naar in te stellen is werkelijk een fijne klus en bovendien een groot cadeau aan jezelf. Wanneer er zich momenten voordoen dat je dreigt in je oude gewoonten terug te vallen, kun je jezelf de vraag stellen:

– Wie wil ik zijn, en hoe handel ik dan?

Kom vervolgens terug naar het Nu en handel dan precies zoals jij wilt zijn. Wanneer je dit niet lukt gebruik dan bijvoorbeeld EFT.

Eerst was de externe wereld met al haar systemen waarschijnlijk erg belangrijk voor je, vooral omdat deze wereld meetbaar is.

Je kunt immers steeds met anderen wedijveren vanwege de condities. Bovendien zorgen de media er ook nog eens voor dat je gaat geloven dat je dingen van buiten jezelf nodig hebt om het geluk te ervaren. Dit in grote tegenstelling tot de interne wereld.

Deze wereld zal steeds belangrijker en waardevoller voor je worden. Maar die overgang kan voelen als een kloof. Het kan even voelen alsof je niet goed bezig bent. Blijf juist nu vertrouwen in datgene waarmee je bezig bent!

 

Liefs, Philo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *