Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

HoeBlijfIkOpKoers

 

IN het leven van veel mensen heeft het begrip “Lief(de)” een betekenis gekregen die om een bepaald gedrag vraagt.

Wees eens lief!

Hoe vaak zegt een ouder dit tegen een kind: “Wees eens lief!” Het wordt vaak gezegd wanneer een kind wat druk is, veel vragen stelt, rumoerig is. Voor het kind wordt de betekenis van liefde dat “lief zijn” is dat je stil bent, geen vragen stelt enz… dus een gewenst gedrag vertoont. Eigenlijk best vreemd wanneer je bedenkt dat liefde iets is dat je gewoon bent. Is het niet hetzelfde als vragen aan je kind z’n huidskleur te zijn?

Doordat veel kinderen verkeerde verbanden met “lief zijn” zijn gaan leggen, zijn zij invalide geraakt in het zijn van liefde. De condities die aan “lief zijn” zijn geplakt zijn de oorzaak hiervan. Liefde ben je al vanaf het prille begin van jouw bestaan en naar die basis kun je ook weer terug. Hoe? Doordat je kiest!

Hoe blijf ik op koers?

Graag deel ik met jou hoe ik mijn weg daarin gevonden heb… O ja, daar vermeld ik wel even bij dat ieder zijn eigen weg hierin volgt – er is geen universeel stappenplan! Vertrouw op je intuïtie 😉 

Ooit tekende ik een splitsing van 2 wegen. Weg 1 heet Liefde en weg 2 heet Angst. Het asfalt van weg 1 bestaat uit: Zelfbeheersing, Zachtaardigheid, Goedheid, Vriendelijkheid, Vreugde, Vrede, Kalmte, Vertrouwen, Verdraagzaamheid, Eenvoud, in het NU, Geluk, Dankbaarheid & eigen verantwoording dragen.

Het asfalt van weg 2 bestaat uit: Verdeeldheid, Beschuldigen, Trots, Klagen, Vijandigheid, Jaloezie, Macht, Boosheid, Hebberigheid, Opoffering of Zelfverloochening en Sociale Intolerantie.

Bij de splitsing aangekomen

Beide wegen hangen op mijn prikbord. Dagelijks overdenk ik me de belofte die ik aan mijzelf heb gemaakt, en die is dat ik gekozen heb om weg 1 in te slaan. Sinds deze bewuste keuze ervaar ik steeds meer vrede, kalmte en dus liefde vanuit mijzelf. Bijna dagelijks mag ik weer kiezen uit deze twee wegen. Ik sta dan op de splitsing… Ik stel mijzelf dan de vraag of de gedachten en gevoelens die ik op dat moment heb wel passen bij weg 1. Op deze manier blijf ik dagelijks op koers en ben ik de basis waar ik ooit ontstond, liefde!

Dit is een manier om de jas, die over het zijn van liefde getrokken is, uit te trekken. Ik voel me gevalideerd door mijn bewuste keuze en belofte aan mijzelf. De invaliditeit van condities kan ik daardoor achter me laten. Dit is iets dat ik jou ook toewens!

Liefs, Philo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *