Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

JijBentAlUniek

 

Een intelligentie die het allang weet!

Stel… je komt terecht op een onbewoond eiland: Geen mensen om je heen. Geen labels die je krijgt opgeplakt. Geen verwachtingen van anderen waar je aan moet voldoen. Nee, niets van dat… enkel rust!!! Hoe heerlijk is dat?

Ver verwijderd van alles, maar steeds dichter bij jouw zelf. Je durft naar jezelf te luisteren en voelt je puurder. Er is een stilte in jou die groots, intelligent en onaangetast is. Maar waar dat precies zit kun je niet uitleggen. Het is als een zeker weten, iets dat van achter al jouw gedachten en gevoelens alleen maar aanwezig is. Deze intelligentie weet alles en kan al jouw vragen beantwoorden. Dit voelt zelfs heel vertrouwd voor je… Behalve dan dat onbewoonde eiland, herken je dit hoogstwaarschijnlijk wel.

Tweedehands denken

De reden waarom velen niet meer naar deze intelligentie hebben geluisterd, is omdat we geleerd hebben om tweedehands te denken. Ja, je leest het goed! Tweedehands denken…  Je leeft, zegt en denkt zoals je dat aangeleerd hebt gekregen. Gedachten en gevoelens zitten namelijk aan elkaar geknoopt, waardoor je dingen doet en zegt die je meestal niet meent. Dit in tegenstelling met jouw Zelf.

Misschien ben je het vergeten, maar jij bent U N I E K !!!  Leven naar hoe het jou is aangeleerd werkt misschien maar voor een deel, verder heeft het nadelen. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat je niet verder kon bloeien.

Het is hetzelfde als proberen in de voetafdrukken van een ander te lopen. Dat gaat maar heel moeizaam, toch? Het kost je veel energie en bovendien kom je maar langzaam vooruit. Terwijl jouw eigen unieke loopje  als vanzelf gaat, je hoeft er dus niet meer over na te denken. Het loopt gemakkelijk en kost je weinig energie. Zo werkt het ook met het luisteren naar jouw Zelf. Dat geeft je namelijk Vreugde, Vrede, Voldoening, Geloof*, Goedheid, Vriendelijkheid, Zachtaardigheid en Kalmte. Hoe komt dat? Omdat jouw Zelf uit een bron van onvoorwaardelijke liefde bestaat…

Wat is er dan voor nodig om jouw Zelf weer te horen?

Met opzet haal ik het onbewoonde eiland aan. Het is namelijk de bedoeling om uit je hoofd te gaan. Je hebt je brein namelijk niet gekregen om jezelf uit te putten door de labels die daar opgeslagen liggen.  Door die labels ga je zelf namelijk ook oordelen en veroordelen en dat brengt je echt niet verder. De bedoeling is juist om niet te oordelen en veroordelen, en dit lukt alleen door uit je hoofd te gaan.

Als hulpmiddel hier een simpele oefening:

Ga ergens rustig zitten (zonder storende elementen om je heen), sluit je ogen, houd je handen omhoog, door je ellebogen op de armleuning te plaatsen. Ga met je aandacht naar je handen… Wat voel je? Ja, je voelt leven… Maar kunt het niet vastpakken. Dit is een stukje van jouw Zelf. In deze stilte, en met de aandacht voor dat leven komen ook inzichten. Deze inzichten komen op verschillende manieren. Dat werkt bij iedereen ook net even anders. Daarom ga ik je niet vertellen waar je op moet letten, anders maak je heel snel weer de sprong naar je hoofd. Wanneer het van het Zelf afkomstig is dan weet je dat heel zeker en is daar geen twijfel over mogelijk!

 

Liefs, Philo

*Met geloof bedoel ik trouwens het geloof in jouw Zelf en heb ik het niet over religie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *