Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

LoslatenHoeDoeJeDat

 

Wat wil je loslaten?

Op de eerste plaats is het handig om te weten wat je precies wilt loslaten…

Dat lijkt voor de hand liggend, maar ik leg je uit wat ik bedoel. Het kan zijn dat je een vervelende situatie hebt meegemaakt, of zelfs een trauma hebt overgehouden aan een bepaalde ervaring. Het gevoel dat gekoppeld zit aan deze ervaring wil je kwijt, toch? Misschien heb je al vanalles geprobeerd om dit gevoel los te laten, maar heeft het je tot nu toe niet echt geholpen.

Soms zit zo’n gevoel heel diep geworteld en is het ook niet maar 1 gevoel. Het lijkt eerder op een soort recept waarvan verschillende gevoelens de ingrediënten zijn. Dat is vaak ook de oorzaak die het moeilijker maakt iets los te laten.

De allereerste belangrijke stap om te gaan zetten is

Accepteer jezelf zoals je nu bent, dus ook met het feit dat het je nog niet gelukt is om dit (vul hier jouw nare ervaring in) los te laten.

Wat veel mensen namelijk vaak doen in zo’n situatie is dat ze dan op zichzelf gaan mopperen, de lat nog hoger leggen, zichzelf straffen enz…

Daarom nu een paar vragen aan jou:

Wat maakt het voor jou op dit moment zo erg? Is het de ervaring an sich, of dat wat er allemaal aan vastgeplakt zit? Wat is er ooit over een soortgelijke ervaring van iemand anders gezegd nog voordat jij het meemaakte? Wat werd er allemaal gezegd nadat jij het had meegemaakt? Welke waarde heb je het gegeven wat er rondom jouw ervaring door anderen en door jezelf werd gezegd? Wat is het eerste dat er nu in jou opkomt?

Belangrijk is om al die meningen en uitspraken die jou steeds opnieuw weer door je hoofd dreunen op te schrijven, inclusief jouw eigen meningen en gedachten hierover. Het is van belang om dit voor jezelf eens onder de loep te nemen. Dus, als het ware de ervaring voor heel even los te koppelen van alle uitspraken, meningen en alles wat je hierover bent gaan geloven. Je zult zien dat veel pijn, die je al een hele tijd met je meedraagt, voor een gedeelte in de ervaring zit en voor een gedeelte in de uitspraken, meningen en jouw geloof hierin.

Wil je het dan nu even doen…

Zojuist vroeg ik je wat er het eerst in je opkwam. Heb je dit genoteerd? Zo niet, doe het dan nu maar even…

Geef het gevoel dat jou dit geeft een punt op een schaal van 0-10. 0 = het doet niets met me en 10= het doet ontzettend veel met me.

Wanneer het een zin of een woord is kun je dit hardop zeggen. Wanneer het een compleet verhaal is en moeilijk te benoemen, focus je dan enkel op het gevoel dat het jou geeft. Noteer ook waar in je lichaam je de sensatie voelt (dit gevoel zit ergens tussen keel en schaambot)

Wanneer je naar het filmpje gaat laat ik je daar de basis voor EFT (Emotional Freedom Techniques) zien. Na enkele keren oefenen ken je de basis. Neem je tijd en doe dit in alle rust en zonder afleidingen.

Okay, nu gaan we verder…

Nadat je alles hebt genoteerd en de basis van EFT geoefend hebt, gaan we beginnen met de techniek. De zin die je zojuist genoteerd hebt ga je zometeen tijdens de procedure steeds herhalen. Je start allereerst met het kloppen op de zijkant van je hand en zegt dan: “ik accepteer mijzelf helemaal.” Dit kan weerstand oproepen en wanneer dat bij jou het geval is kun je ook zeggen: “ik accepteer mijzelf steeds een beetje meer.” (herhaal dit 3x) nu ga je verder… en start je met jouw genoteerde zin. De hele procedure herhaal je een keer of 5.

Neem je tijd…

Wanneer je klaar bent adem je goed door. Belangrijk is het om dit tijdens de procedure ook te doen; ongeacht de emoties die naar boven komen. Nu herhaal je jouw zin nog een keer, zonder de procedure. Geef het opnieuw een punt… Het kan zijn dat je tijdens de procedure plotseling aan iets moest denken, of dat je gevoel veranderde. Dat is prima, ook wanneer dit niet gebeurde.

Pellen van de emotionele lading

Wat je nu namelijk doet is laagje voor laagje alle emotionele belading van je ervaring pellen. Hiermee haal je dus niet de herinnering weg, maar wel de emotionele kleur. Op deze manier kun je gaan loslaten wat je niet langer onderdeel van jouw leven wil laten uitmaken.

Wanneer het nu echt te zwaar voor je is, kun je nog altijd een EFT coach in de arm nemen.

O ja, voordat ik het vergeet te zeggen… drink voldoende water!!! Deze procedure zorgt er namelijk voor dat er afvalstoffen vrijkomen, en die moeten natuurlijk wel zo snel mogelijk afgevoerd kunnen worden.

Ik wens je onwijs veel succes en sterkte!

 

Liefs, Philo

 

P.S.:

Lief mens dat je bent, vergeet nooit het volgende…

“You Are Loved Just For Being Who You Are, Just For Existing” 

– Ram Dass

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *