Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

OntspanningInPlaatsVanPerfectie

 

Verwacht van jezelf geen perfectie. Wanneer je perfect probeert te zijn geef je jezelf geen ruimte om te groeien. Laat die perfectie dus los en ontspan.

Perfectie is te hard je best doen om iets helemaal goed te doen en dat werkt juist tegen je. Je zet dan de wet van het omgekeerde effect in werking.

Een voorbeeld:

Je hebt vast wel eens gehoord dat een echtpaar – ik bedoel hier 2 gezonde mensen – dolgraag zwanger wilde worden maar dat het gewoon niet lukte. Op het moment dat ze alles loslieten en er zelfs voor kozen zichzelf te verwennen met een zonovergoten vakantie – je raadt het al – raakten ze zwanger!

Wanneer ontspanning jou heerlijk in de oren klinkt, maar je bent vergeten hoe je dit ook alweer doet, kunnen de volgende handvatten je hierbij helpen:

 

  • Meditatie is een grote hulp. Er zijn diverse manieren om te mediteren, probeer ze uit en voel welke voor jou het beste werken en het prettigste voelen.
  • Je kunt ook naar een lachfilm kijken. Lachen geeft je namelijk een heerlijk ontspannen gevoel.
  • Maak een wandeling door de natuur en luister en ruik wat je opmerkt.
  • Ga in gesprek met de Bron van Liefde
  • Heb je een huisdier? Neem het op schoot en aai en knuffel het dier. Het doet wonderen voor jou en je huisdier doet het ook goed!

Geen overvolle agenda, Lui?

We leven in een maatschappij waar we van jongs af aan geleerd hebben steeds bezig te moeten zijn, en om al onze tijd zinvol te benutten. Een moment nemen om tot jezelf te komen, hebben velen van ons niet geleerd of we zijn het simpelweg weer verleerd. Het gevolg is dat we met 1001 dingen bezig zijn omdat we anders misschien wel de stempel “lui” kunnen krijgen – vaak door onszelf – of omdat we denken dat we iets betekenen wanneer we een overvolle agenda hebben. Of ons juist schuldig voelen wanneer we onze tijd niet “nuttig” invullen.

Veel te doen en toch geen voldoening

En terwijl we zoveel te doen hebben, voelen we ons juist steeds vaker ontevreden. De reden hiervan is dat we steeds minder in het “Nu” zijn. Anders gezegd… we zijn ons steeds minder bewust van het heden. We zitten volgepropt met informatie en indrukken, maar geven onszelf niet de kans om eens even helemaal af te schakelen en ons brein en lichaam de kans te geven om alles te laten bezinken. Integendeel… we proppen er nog meer informatie bij en daarmee leggen we onszelf nog meer verplichtingen op.

Terwijl ons leven er juist op vooruit gaat wanneer we afstand nemen van zaken die ons uitputten.

 

MINDER social media, MEER je zintuigen hun werk laten doen

Neem je bijvoorbeeld eens voor om een paar dagen helemaal geen social media te volgen, en maak in plaats daarvan eens tijd voor jezelf. Dat zou bijvoorbeeld een korte meditatie kunnen zijn, of een wandeling door de natuur, of juist even helemaal niets. Probeer in ieder geval  de omgeving heel bewust in je op te nemen.  Het belangrijkste van alles is om dat wat je doet het met je volste aandacht te doen. Wat ruik je? Wat zie je? Wat voel je? Gebruik al je zintuigen!  Je zal merken dat dit je rustiger, bewuster, dankbaarder en meer ontspannen maakt. Naarmate je dit vaker doet –  en de behoefte naar de social media minder wordt en ook je schuldgevoel door niets te doen afneemt –  ga je steeds meer ervaren hoe heilzaam het voor je is.

 

Probeer het gewoon eens, je verdient het!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *