Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Je zoekt naar een antwoord dat jou op het lijf geschreven is

Soms heb je van die dagen dat je hopeloos zoekt naar antwoorden op je vragen. Vragen die je hebt over het leven, voeding, beweging, gezondheid, misschien zelfs wel over geluk…

Je struint het hele internet af. Zoekt in bladen, boeken en vraagt misschien ook wel je vrienden en familie om raad. Eindeloos veel blogs, artikelen en boeken zijn hierover te vinden. Hoe langer je zoekt hoe meer frustratie je voelt. Iedereen lijkt een antwoord te hebben, maar al die antwoorden zijn zo verschillend en zo uiteenlopend dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat terwijl je alleen maar zoekt naar een antwoord dat jou op het lijf geschreven is. Je hoopt een artikel tegen te komen dat precies omschrijft wat je moet doen. Een stappenplan met het liefst een afloopdatum waarin succes gegarandeerd is. Je hebt al zoveel geprobeerd, en je moet toe geven dat het allemaal best aardig in de buurt van jouw waarheid komt, maar toch is er een soort van missing link. Herken je dit?

Eigenlijk heeft iedereen gelijk

Weet je… in al die artikelen heeft eigenlijk iedereen gelijk. Voor hen werkt het wat ze schrijven. Voor jou werkt het ook wanneer je naar je hart gaat luisteren. De ene persoon zal dit het hart noemen, de ander je intuïtie en weer een ander noemt het ’t Goddelijke Zelf. Ik noem het altijd de Bron van Liefde. Hoe je ’t ook noemt, je zult – om het gegarandeerde succes te kunnen behalen – moeten luisteren naar dat stukje in jouzelf. Jouw ervaring hierin zal niet precies hetzelfde als van de anderen zijn, maar in grote lijnen komt het wel op hetzelfde neer; iedereen heeft zijn unieke methode!

Zij volgen allemaal deze 3 stappen

De stappen die deze personen volgen zijn:

  • Stilte om te kunnen horen
  • Vertrouwen dat het klopt
  • Dankbaarheid voor deze Bron

Is dat moeilijk? Eigenlijk valt dat best wel mee, je hart draag je namelijk altijd met je mee. Hetgeen veel moeilijker is, is dat je er naar moet durven luisteren. Durven? Ja precies, D U R V E N!!! Jouw hart leidt jou. Maar wat als iedereen de andere richting op denkt? Dat is precies wat ik bedoel… Dan is het de kunst om toch je hart te volgen. En daar is best een beetje lef voor nodig, dat geef ik toe.

Je hoofd vindt het vaak belachelijk of onlogisch

Bovendien is het vaak eerder je hoofd die zegt dat het belachelijk is wat je hart je ingeeft. Het gevolg is dan twijfel. Na die twijfel probeer je “logisch” te redeneren. Je bekijkt misschien zelfs wat statistieken, of je vraagt je omgeving om advies. Na het van alle kanten beredeneerd te hebben neem je een beslissing, het gevolg is dan S P I J T!!! Spijt omdat je het allereerste signaal genegeerd hebt.

Het voordeel van deze ervaring is dat je de stem van je hart bij een volgende keer wel herkent, én dat je weet dat het hart ook nog eens gelijk heeft. Dat betekent ook dat je de antwoorden niet langer buiten jezelf hoeft te zoeken. Vraag je hart, en het antwoord komt… soms moet je er eventjes op wachten terwijl het de andere keer meteen komt. Ben in ieder geval altijd alert op het signaal afkomstig van jouw hart! Vraag je hart of het jou altijd wil leiden en sturen. Wanneer je dit aan je hart vraagt hoef je enkel alert te zijn. Dat betekent dat je soms een impuls krijgt ook al vroeg je vooraf niets. Het zal altijd een juist impuls zijn, hoe onlogisch dit vaak voor het hoofd is.

Je kunt het!!!

En om helemaal in de sfeer te komen raad ik je ècht aan The Power Of The Heart eens te bekijken. 

“De grootste reis is die van je hoofd naar je hart” 

– Mark Nepo

 

 Om mezelf te herinneren aan de intelligentie van mijn hart maakte ik eind 2014 deze tekening…

20150118_202318(2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *