Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

Er is veel te lezen en te doen rondom spiritualiteit.

Allereerst wil ik je vertellen dat er sowieso een verschil bestaat tussen spiritualiteit en spiritisme. Beiden worden vaak doorelkaar gehaald, maar ze verschillen van elkaar.

Het verschil tussen Spiritisme en Spiritualiteit

De laatste 4 letters (isme) staan voor ‘Beoefenen’ en dat heeft in veel groeperingen te maken met het communiceren met overledenen.

Spiritualiteit daarentegen heeft betrekking op jouw eigen geest… In het Engels staat Spirit voor: Geest, Levenskracht of Bezieling. In het Latijn is het Spiritus en betekent het Adem.

Een mooie uitleg over spiritualiteit is de volgende

Spiritualiteit is het geestelijk fijnstoffelijke werkgebied dat zich bezighoudt met het pure bewustzijn. Het is de relatie tussen wat gedacht, gevoeld, geweten en ervaren wordt, ofwel het bewustwordingsproces van een wereld die wij zelf geschapen hebben en herscheppen.

De vraag is dan ook: Ben je spiritueel of niet? Ik kan je net zo goed vragen: Heb je benen, of ben je benen?

Je begrijpt het al… we hebben allemaal die levenskracht, geest, bezieling of adem, ook wel het licht, liefde of het Goddelijke Zelf genoemd. En net als met onze benen, hebben we de keuze of we ze gebruiken of niet.

Waarom zou je jouw levenskracht afstaan?

Door sommige mensen wordt dit alles nogal eens ‘spannend’ gemaakt waardoor je het geloof in jezelf verliest, of misschien al verloren bent. Er zijn mensen die zich Meester(es), Leraren of Goeroe noemen en die jou vertellen dat zij met die kracht werken, maar jou verbieden om hetzelfde te doen.

Eigenen zij zich daar iets mee toe? Vinden zij dat ze het beste stukje kracht vertegenwoordigen? Waar komt dit dan uit voort? Waarom wil jij hier een onderdeel van zijn? Wat heeft jou (emotioneel, mentaal, financieel, psychisch) zover gebracht? Wat speelde zich af rondom de periode dat je toenadering tot zo iemand zocht?

Wanneer jij die levenskracht hebt, waarom zou je ‘m dan ‘afstaan?’ Lees: niet gebruiken omdat je geleerd is dat jij er geen aanspraak op mag maken. Die levenskracht is toch hetgeen jou, mij en ons allemaal draaiende houdt. Waarom er dan zo’n “ding” van maken? Degenen die dat stukje van jou willen toe-eigenen zijn op dat moment alleen maar bezig met het voeden van hun eigen EGO, maar laten jou intussen geloven dat jij er nog lang niet bent!

Maar wees eens eerlijk…

Wanneer ben je er wel? Anders gevraagd: Wanneer ben je klaar met het leren uit deze levenskracht? Dat is toch ook alleen maar wanneer je daarvoor kiest… Net als je benen, wanneer je ervoor kiest ze niet meer te gebruiken verdwijnt langzaamaan de kracht uit je benen. Zo dus ook met het aanboren van jouw levenskracht. Die levenskracht toont ons vele lessen en wanneer we daar iets positiefs uit kunnen halen, geeft ons dat nog meer levenskracht. Wanneer we daar alleen maar negativiteit uithalen, verliezen we kracht.

Het volgen van deze zogenaamde leraren is dus een keuze die je maakt. Het kan je zelfs voor een tijdje dienen totdat je merkt dat je dit weer los wilt laten… Accepteer altijd je eigen proces!

Zolang jij je er prettig bij voelt en het je kracht geeft, is dat prima. Alleen jijzelf weet uiteindelijk wat goed voelt en wat niet. Jij bent degene die kiest én bepaalt of je dat spirituele stukje (geest, levenskracht, bezieling of adem) volledig gebruikt. Vergeet in ieder geval nooit dat we allemaal die levenskracht hebben maar misschien nog niet allemaal optimaal gebruiken.

Hoe maak je gebruik van die levenskracht?

Je hebt het vast al eens meegemaakt dat je een ‘aha erlebnis’ had. Dat is nu precies zo’n moment dat je optimaal gebruik maakte van je levenskracht. Het maakte je blij, gaf je vertrouwen en je voelde je energiek. Het moment dat je je zorgen begon te maken of over jezelf begon te twijfelen, voelde je je minder energiek; alles leek plotseling veel zwaarder en trager te gaan.

En ja, het kan best een beetje ‘eng’ zijn om op die levenskracht te vertrouwen. Al helemaal wanneer je omgeving er anders over denkt. Neem daarom de tijd om je vertrouwen te laten groeien. Je hoeft het namelijk niet meteen met de hele wereld te delen; doe dat pas wanneer je je hier sterk genoeg voor voelt. Vraag die levenskracht om je hierbij te helpen. Hoe? Nou gewoon, vraag het in gedachte of desnoods hardop. Het is diezelfde levenskracht die je jouw eerdere aha erlebnis gaf. Dat gebeurde ook omdat je je eerder een vraag had gesteld, en waar je op een later moment dat heldere inzicht over kreeg.

Twee vragen die je alert houden

Om steeds gebruik te blijven maken van die levenskracht, kun je jezelf herhaaldelijk de volgende 2 vragen stellen:

Wat geeft mij energie, en waar verlies ik energie?

Waar zeg ik JA tegen, en waar zeg ik NEE tegen?

Ieder persoon ontdekt hier zijn eigen unieke methode in; zolang je maar vertrouwt op jouw levenskracht.

 

 

Liefs, Philo

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *