Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

VanMentaleSlavernijNaarBevrijding (2)

 

Wat als angst geen rol meer speelt?

De mentale slavernij die voor de meesten voelbaar is, is angst. Angst verlamt je om op je eigen gevoel te durven vertrouwen. De meeste mensen doen elkaar daarom maar na. Dat lijkt het tenminste een veilige keuze, want iedereen doet het immers. Maar daarom voelt het ook alsof je steeds maar in een cirkel loopt die onveranderlijk lijkt. Wat zou er gebeuren en manifesteren wanneer angst geen rol meer speelt?

Angst en Voorzichtigheid

Vooropgesteld dat angst en voorzichtigheid verschillend zijn. Voorzichtig ben je bij het oversteken van bijvoorbeeld een straat, dat betekent niet dat je angstig bent.

Dus… wanneer angst geen rol meer speelt, waar zou je dan voor kiezen? Laten we het zo stellen:

“Een manifestatie draagt altijd de energie van de keuze waarmee deze werd gemaakt”

Kiezen vanuit angst levert je dan ook situaties van angst op. Bijvoorbeeld:

  • Je zegt iets niet omdat je bang bent voor de mening(en) van anderen;
  • Je maakt een keuze omdat je denkt dat anderen er dan blij mee zijn;
  • Je kiest voor een baan die niet bij je past om zo van de druk af te zijn;
  • Je laat juist bepaalde dingen omdat je ooit gehoord hebt dat het geen goede keuze zou zijn.

Slavernij

Is dat niet precies wat slavernij ook doet? Volgens Wikipedia is ‘slavernij’ een toestand waarin een mens eigendom van een ander is of als zodanig wordt behandeld’. Volgens Mijn woordenboek wordt het omschreven als ‘onvrijheid’ en ‘verdrukking’.

Vergeet niet dat angst al eeuwenlang een machtsmiddel is geweest en daarom ook een ingeburgerde emotie is geworden. Dat is ook de reden dat het voor zovelen moeilijk te geloven is dat het ook anders kan. Een veel gehoorde reactie is dan ook: “Kijk dan toch om je heen, dit is toch het bewijs dat het niet anders kan. Er gebeuren vreselijke dingen en veel mensen zijn gewoon slecht!”

Is dat echt waar?

Angst= Vals bewijs dat echt lijkt (FEAR= False Evidence Appears Real)

Angst is juist hetgeen dat grote groepen mensen in toom houdt en ze daardoor ook in een hoekje duwt. Het gevolg is dan ook dat je je gevangen voelt en bang bent om naar jezelf te luisteren laat staan om jezelf te uiten. Maar juist door in je eigen kracht te gaan staan en eerlijk met jezelf te zijn, werk je mee om angst uit jouw wereld te wissen.

Wat weerhoudt jou van je geluk?

Belangrijk is daarom de volgende vraag: Wanneer er iets is dat je vanuit jezelf graag zou willen, wiens “stem” is het dan die jou ervan weerhoudt de stap te zetten? Is het de stem van je familie, religie, partner(s), baan, vrienden, systeem, omgeving, eigen geloof?

Bedenk dat de enige échte waarheid en compleetheid in jezelf aanwezig is. Dat is ook hetgeen het beste bij jou past. Beslissingen genomen vanuit die waarheid en compleetheid zorgen voor een andere manifestatie dan die van angst. Het is juist de angst die je ervan weerhoudt om daar naar te luisteren.

Een uitstekende methode om je angst(en) een stem te geven én los te laten – waardoor je zelf weer kunt gaan sturen – is EFT. 

Neem je verantwoording

Wanneer jij, ik en wij allemaal de volle 100% verantwoording voor onze gevoelens nemen, zetten we daarmee angst aan de kant én creëren we een wereld waarin iedereen tot de beste expressie van zichzelf komt.

Bob Marley zong het al in zijn lied “Redemption Song:”

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds.

 

Bevrijd dus jezelf!

 

Liefs, Philo

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *