Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 Misschien herken je het volgende:

Je doet altijd je uiterste best voor alles wat onder jouw verantwoording valt. Je doet eigenlijk altijd je uiterste best voor alles wat je doet. En dan… Je bereikt uiteindelijk je doel, maar hebt vervolgens totaal geen energie meer over om er ook nog maar een fractie van te kunnen genieten.

Je bent altijd al een doorzetter en een vechter geweest. Je vraagt je steeds opnieuw weer af waarom alles zo zwaar en moeilijk lijkt te gaan. Je verlangt innig naar meer gemak; dat de dingen die je doet eens een keertje soepel verlopen en dat je je succesvol voelt, maar ook dat je kunt genieten van het eindresultaat.

Een hele belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is de volgende:
Wanneer ik wil dat het eindresultaat mij een écht voldaan en succesvol gevoel geeft, met welk gevoel start ik deze reis dan?

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”

 – A. Einstein

Het begin is bepalend voor jouw geluk

Wanneer je namelijk aan iets begint waarin je het uiterste van jezelf vergt en er geen ruimte voor vreugde, plezier en voldoening is, kun je ook niet verwachten dat het eindresultaat jou dat wel geeft. Wat het eindresultaat ook is, het draagt nou eenmaal de energie van wat er nodig was om zover te komen. Je bepaalt nu dus zelf wat je in de toekomst gaat ervaren. Jouw staat van zijn op dit moment bepaalt dus hoe je je in de toekomst gaat voelen, of blijft voelen.

Met té hard je best doen zet je de wet van het omgekeerde effect in werking. Wat ik hiermee bedoel, leg ik je aan de hand van een simpel voorbeeldje uit:

Je hebt vast wel eens gehoord dat een echtpaar – ik bedoel hier 2 gezonde mensen – dolgraag zwanger wilde worden maar dat het gewoon niet lukte. Op het moment dat ze alles loslieten en er zelfs voor kozen zichzelf te verwennen met een zonovergoten vakantie – je raadt het al – raakten ze zwanger!

Daarom is het zo belangrijk om juist minder hard je best te doen… Goed is namelijk ook goed genoeg!

Het eindresultaat hetzelfde als de start

Er is een moment in jouw leven geweest dat keihard je best doen jou voor heel even leek te “beschermen.” Je kreeg er op dat moment een positief respons op en daardoor ging je steeds vaker zo keihard je best voor vanalles doen, en vergat je helemaal dat je al goed bent zoals je bent. Het zo keihard je best doen diende als een soort van schild. Deze vorm van bescherming komt voort uit angst. Angst is hetgeen je zo uitput… niet zo vreemd dat dit dan ook het eindresultaat betreft.

Alle nodige vaardigheden om je doel op aarde te bereiken heb je al diep in jezelf. Wanneer je dit aanboort kost het je namelijk totaal geen moeite meer; alles loopt dan soepel. Daarom is het zo belangrijk dat jij weet wie je van binnen echt bent. En eerlijkheid zal je helpen om minder hard je best te doen. Waarom? Eerlijkheid naar jezelf toe brengt het diepste verlangen naar boven. Een verlangen kan je namelijk de weg wijzen naar een gevoel in jou.

Als voorbeeld: Waarom doe je zo hard je best? Deze vraag kan je een gevoel geven. Dit gevoel in combinatie met eerlijkheid zijn de formule om je de weg te wijzen naar een soepeler leven. 

De input bepaalt de output

Dat klinkt misschien in eerste instantie een beetje vreemd. Maar een gevoel refereert bijna altijd naar een bepaalde gebeurtenis. Tijdens die gebeurtenis heb je ooit voor jezelf de beslissing gemaakt om een bepaald patroon te gaan volgen. Zo’n patroon begint meestal met een zinnetje dat je in je hoofd zet; een affirmatie. Een affirmatie is een zinnetje dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er echt in gaat geloven. Een affirmatie wordt uiteindelijk in je onderbewuste opgenomen, dat is de input en bepaalt tevens ook de output. Dus wanneer je steeds tegen jezelf zei (of misschien zei een ander dat steeds tegen je) dat je harder je best moest doen, begon daar de affirmatie en uiteindelijk zorgde dat voor de output.

Mahatma Gandhi verwoordde het op een prachtige manier:

Houd je gedachten positief omdat je gedachten je woorden worden 

Houd je woorden positief omdat je woorden je gedrag worden

Houd je gedrag positief omdat je gedragingen je gewoonten worden

Houd je gewoonten positief omdat je gewoonten je waarden worden

Houd je waarden positief omdat je waarden je bestemming worden

 

Even alles op een rijtje

  • Het is belangrijk je bewust te worden van de gedachten en de daarbij behorende gevoelens die je hebt;
  • Spoor het startpunt van deze gedachte op, eventueel met EFT;
  • Benoem de gedachte die jou zover bracht;
  • Straf jezelf NIET omdat je deze gedachte zolang bij je droeg, maar accepteer dat het zo was;
  • Nu is er plaats voor een gedachte die jou zal dienen, en waarmee het eindresultaat je een prettig gevoel geeft;
  • Het is tijd om een keuze te maken.

O ja, dit alles doe je in een rustige omgeving; daar waar je ongestoord de aandacht aan jezelf kunt geven…

EFT kan helpen je doel te bereiken

Mochten er dingen in je leven gebeurd zijn die je maar moeilijk kunt verwerken of een plekje kunt geven, schroom dan niet om hulp te zoeken. EFT (Emotional Freedom Techniques) is een effectieve methode die je helpt om je onderbewustzijn op te schonen. Het delete niet de herinneringen maar wel de emotionele lading die aan die herinnering vastplakt.

Liefs, Philo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *