Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

VanishedTwin (3)

 

Herken je de volgende gevoelens?

  • Heb je regelmatig een gevoel van heimwee?
  • Heb je het gevoel iets te missen?
  • Voel je je regelmatig heel alleen?
  • Zoek je naar iets maar weet je zelf eigenlijk ook niet naar wat je precies zoekt?
  • Heb je vaak onverklaarbare schuldgevoelens?
  • Ervaar je weinig kracht en energie?
  • Heb je weinig zelfvertrouwen?

Vanished twin

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken op je plank staan met de hoop dat je daar eindelijk vindt wat je al zo lang zoekt. Of… heb je diverse opleidingen gedaan en ook al diverse banen gehad, maar niets geeft jou de invulling waar je zo naar zoekt.

De kans is groot dat je dan een alleengeboren tweeling bent. Ja, dit lees je goed! Misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien ook wel… Hoe dan ook, 1 op de 10 mensen is een alleengeboren tweeling. In het Engels ook wel “vanished twin” genoemd.

Het echtpaar Austermann schreef het boek: “Het drama in de moederschoot.”

Opmerkelijk is dat er niet altijd een keihard bewijs is dat iemand een alleengeboren tweeling is. Wanneer er namelijk vroeg in de zwangerschap 1 van beiden komt te overlijden dan kan het zijn dat dit embryo volledig oplost in de baarmoeder. Het gevolg is dat tijdens de geboorte van de overlevende niets meer terug te vinden is van het overleden embryo.

Het kan ook zijn dat het embryo of, wanneer later overleden, de foetus ingekapseld in de placenta zit. Dit is dan meestal herkenbaar aan èèn of meerdere “knobbels” in de placenta. Ook wil het gebeuren dat er een foetus papyraceous wordt mee geboren met de overlevende tweeling. Dan is er nog het fenomeen dat een gedeelte van de overleden tweelinghelft ingekapseld in de overlevende tweeling terug te vinden is.

Voor meer details kun je het boek van de ‘Austermanns’ beter zelf gaan lezen. Ook kun je een kijkje nemen op de website van Mariet Verheijen.

Je brein is het er NIET mee eens

Maar zoals al eerder gezegd, soms is er helemaal geen bewijs. O jawel, je i n t u ï t i e !!! Maar ons brein is het daar meestal niet mee eens.

Hoe kan het dan dat je onderbewustzijn het wel weet?

In het boek wordt ook gesproken over het gehoor. David Chamberlain (Geboorte Psycholoog) en Rüdiger Dahlke (Arts & Psychotherapeut) vertellen daar dat een week na de bevruchting, dus nog vòòr de innesteling, het prille begin van de oren onder de microscoop te herkennen is. Op dat moment is het embryo nog maar 0,9mm groot. De Duitse expert, Joachim-Ernst Behrend, wijst erop dat het oor het eerste functionerende orgaan van de mens in wording is, zelfs nog voordat het hart en de hersenen met hun activiteiten beginnen.

Het embryo begint via zijn gehoor contact op te nemen met de buitenwereld, nog voordat het hartje klopt. Dit betekent dat de tweeling zodra de hartjes beginnen met kloppen elkaars hartslag van begin af aan kunnen horen.

Het gaat nog iets verder…

De gehoorcellen, de cellen van Corti genaamd, lijken heel veel op de zintuigcellen van de huid, zo ontdekte Alfred Tomatis. De gehoorcellen zijn dus een bepaald soort van huid. David Chamberlain vraagt zich dus af of de huid wellicht een soort verlengde van het oor is en dat er daardoor ook via de huid gehoord kan worden. Vandaar dat je onderbewustzijn het dus allang wist omdat het jouw tweelinghelft al vanaf het allerprilste begin heeft waargenomen.

In het boek wordt echt veel verder op deze materie ingegaan en is daarom zeker de moeite waard om gelezen te worden.

Maar dan…

De andere tweelinghelft sterft! De overlevende tweelinghelft krijgt dit helemaal mee. Het hartje van zijn of haar broertje of zusje begint langzamer te kloppen totdat het op een bepaald moment stopt met kloppen. Vervolgens is er niet meer die zachte en warme tweelinghelft. Het wordt een levenloze, koude en harde klomp. Voor de overlevende tweeling is dit een traumatische gebeurtenis, een heel stil drama met grote gevolgen.

De wens van de ‘Austermanns’ is dat je op je eigen gewaarwording en gevoelens vertrouwt. Heb je gevoelens van eenzaamheid, schuldgevoel en andere gewaarwordingen waarbij geen enkele therapie of vriend je heeft kunnen helpen? Dan zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat ook jij een tweelinghelft hebt verloren, ook wanneer je moeder hier niets van weet.

Sommige gevoelens kennen geen tekst

De gevoelens waar een overlevende tweelinghelft mee rondloopt kennen vaak geen tekst. Zo vreemd is dat ook niet…  Tijdens de traumatische gebeurtenis kende je alleen maar de taal van gevoel en niet van woorden. De taal van dat gevoel kan paniek, doodsangst en een intens gemis zijn. Een techniek die je kunt toepassen voor deze shocktoestand is EFT. Er zijn trouwens wel meerdere technieken, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Met EFT kun je de shocktoestand opheffen zodat je op de laag van acceptatie van je overleden tweelinghelft belandt. EFT zou je zelfs kunnen helpen om het overlijden te gaan accepteren zodat jouw ware potentieel tot uiting komt. Bij EFT geldt wel altijd dat wanneer het te zwaar voor jou alleen is; vraag dan een coach om hulp en ga het proces niet alleen in!

Speciaal in verband met dit onderwerp heb ik een filmpje voor je opgenomen…

Heel veel sterkte en liefs, Philo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *