Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 hoevoorkomikandermansenergieteabsorberen

Zelf denk ik dat het vooral belangrijk is te weten waarom dit gebeurt!

 

Je kunt hier achter komen door te observeren wat je voelt.

Welke gevoelens ervaar jij bij bepaalde personen?

Wil jij erkenning?

Voel jij je seksueel tot iemand aangetrokken, en wil je door die persoon gezien worden waardoor je jouw eigen grenzen, waarden en normen overboord gooit?

Voel je je alleen, en ben je blij wanneer iemand met je praat, ongeacht waarover het gaat?

Wil je doorgaans leuk gevonden worden, en voelt het als ‘verliezen’ wanneer jij je afgewezen, niet gezien, en niet gehoord voelt?

Vind je een ander zo interessant dat je jezelf compleet verliest in hem of haar?

Voel je je onbeschoft wanneer je gewoonweg een gesprek afketst omdat je voelt dat de energie uit je loopt wanneer je naar bepaalde personen luistert?

Zijn we gelabeld?

Buiten het feit dat jij allerlei gevoelens ervaart, plakken er ook nog eens ‘tig’ van labels aan je waarvan je ooit bent gaan geloven dat ze van jou zijn, of bij jou horen.

De voorgaande vragen geven je al een kleine indicatie waarom jij energieën van anderen absorbeert. Als het ware gebruik jij energie van de ander om jezelf beter te voelen.

Maar dat kan andersom ook het geval zijn… Kijk maar eens naar de laatste vraag van de voorgaande. Daar kan ook nog eens bijkomen dat wanneer jij een hooggevoelig persoon bent, je al heel snel opmerkt hoe een ander zich voelt. Wanneer je dan ook nog eens heel zorgzaam bent, heb je bijna altijd het gevoel dat je een ander moet helpen. Hiermee zet je als het ware de deuren van jouw innerlijke tempel wagenwijd open voor iedereen (lees: Energie vampieren ) die daar naar binnen wil lopen.

Wat kun je dan doen om minder snel de energie van anderen te absorberen?

  1. Het is belangrijk om de volle 100% verantwoording voor jouw gevoelens te nemen. Zelf doe ik dit met behulp van Emotional Freedom Techniques (EFT)
  2. Probeer voor jezelf te achterhalen welke labels op jou plakken en probeer te voelen hoe deze voor jou voelen. Wat niet goed voelt ‘week’ je los met bijvoorbeeld EFT. Wat wel goed voelt, laat je lekker zitten.
  3. Jij bent niet verantwoordelijk voor andermans geluk! En ja, zo simpel is het…
  4. Wanneer jij akkoord gaat met een gesprek of je inlaat met een relatie, terwijl het eigenlijk niet goed voelt – je voelt je energie dan namelijk weglopen – dan zeg je hiermee ‘NEE’ tegen jezelf en ‘JA’ tegen de ander.

Is het werkelijk zo onbeschoft om ‘NEE’ tegen een ander te zeggen? Waar komt de redenatie van vandaan dat dit überhaupt onbeschoft is?

Laat ik je een voorbeeld aanhalen…

Wanneer je de TV aanzet om een programma te kijken en het programma bevalt je niet, wat doe je dan? De kans is groot dat je iets anders opzoekt of de TV uitzet. Waarom? Het voelt niet goed, en in dit geval voelt het niet goed omdat je het niet leuk vindt. Je maakt dus een keuze! Jij kiest wat je toelaat en wat je stopt.

Je kunt nooit helemaal voorkomen dat je een keer iets van anderen opppikt; we zijn als mensen namelijk zenders en ontvangers.

Wat je kunt doen…

Wat ik zelf dan altijd doe om hetgeen ik van anderen ontvangen heb weer vrij te laten, zijn een paar dingen:

  1. Wanneer ik me erg moe voel dan gun ik mezelf een dutje, of ik ga vroeg naar bed.
  2. Ik maak een wandeling in de natuur en voel dan ook echt dat mijn lichaam zich ontlaadt. Hiermee zuiver je je zintuigen.
  3. Ik bid… Dat is natuurlijk voor iedereen iets persoonlijks.
  4. Ik zing en dans, Zingen doe ik in mij ‘uppie’, niet omdat ik me schaam, maar omdat de trommelvliezen van een ander het niet houden, whahaa!
  5. .. ik ga rustig zitten en zet een oil-diffuser met kalmerende/zuiverende olie aan en ga heel bewust ademen.

Doe dat wat goed voor jou voelt zodat je kunt ontladen.

Verschillende type mensen

O ja, er zijn ook mensen die jou (onbewust) proberen mee te slepen in hun drama. Ze ‘kotsen’ al hun ongerief bij jou uit – als je dit dus toelaat -maar wanneer jij dan vervolgens niet hun ‘straatje’ meepraat, ben jij plotseling ook een van hun vijanden geworden. Zij hebben zich ondertussen opnieuw met drama kunnen voeden en jij bent rijp voor de ‘sloop.’

Opnieuw is de keus aan jou of je dit wel écht wilt of niet…

(Vergeet niet dat je niet door iedereen aardig gevonden hoeft te worden. Klikt het met iemand dan is dat mooi meegenomen. Blijf in ieder geval altijd trouw aan jezelf!)

Dan is er het type mens dat altijd in de nesten zit, wel luistert naar advies, maar het niet toepast omdat ze zich altijd over vanalles en nog wat schuldig voelen.

Wat doe jij dan? Besef je dat jij 100% verantwoordelijk voor jezelf bent? Dat geldt dus ook voor die ‘ander.’ Jij hoeft namelijk niet de hele wereld te redden. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onszelf.

Mag je dan voor niemand een horend oor zijn? Mag je dan niemand een keer advies geven? Jazeker wel! Check gewoon altijd je gevoel, en dat werkt vrij eenvoudig:

Voelt iets niet goed? Doe het dan ook niet!

Voelt iets goed? Prima, doen!

Begrijp je jouw gevoel even niet? Ook prima, doe dan even niets! Het antwoord komt op een later moment vanzelf wel.

Wat als het een keer niet gelukt is?

Ben mild met jezelf. Wanneer je jouw energie verloren bent aan iemand hoef je jezelf echt niet te straffen door allerlei ‘lelijke’dingen tegen jezelf te zeggen.

“Het is wat het is; life goes on!”

-Philo Schoemans

In plaats van jezelf zo serieus te nemen kun je er maar beter om lachen

Je kunt het want de mogelijkheden en capaciteiten heb je in je. Speel er mee, en je ontwikkelt hiermee een prachtige tool! Bovendien… heb altijd vertrouwen in de wijsheid die werkzaam is in jou. Die kun je horen in stilte!

Een leuke afsluiter voor dit blog vind ik zelf deze:

“Als je de massa volgt, zal je vaak niet verder gaan dan de rest. Als je alleen loopt, kom je op plekken die anderen nooit zien.”

-Albert Einstein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *