Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

moetikmijngedachtenserieusnemen

 

En daar staat dan het hele gezelschap weer klaar met allerlei oordelen waar je, wanneer je ze serieus neemt, je heel slecht door kunt voelen.

Over wie ik het heb? Je kent ze vast wel…

Die stemmetjes die je vertellen dat je lui, dom, lelijk of onvriendelijk bent. Je kunt er trouwens vast nog wel meer opnoemen nu je weet over welke ‘stemmetjes’ ik het heb. Soms lijken ze je wel met een heel leger te bezoeken. Wanneer je deze stemmetjes (gedachten) daadwerkelijk gaat geloven, dan denk je dat jij je gedachten bent. Dat brengt je al snel in een neerwaartse spiraal waardoor je alleen nog maar meer gaat nadenken.

 

Heeft het ‘team’ de oplossing?

Dan denk je ook nog dat dat ‘team’ de oplossing voor je heeft zolang je maar lang genoeg maalt. Niet dus! Dat zogenaamde team brengt je niet de oplossing. Weet je waarom niet? Al die gedachten zijn namelijk ooit in je systeem geplant.

Een voorbeeld:

Je herinnert je vast nog wel de cassetterecorder van vroeger. Bij mij ging het als volgt:

Op vrijdagmiddag nam ik mijn favoriete nummers uit de top 40 op en aan het einde van het jaar de remix van dat jaar. Er bestonden toen cassettebandjes van 90 minuten opname- en afspeeltijd, maar daar redde je het net niet mee om bijvoorbeeld die remix helemaal op een kant op te nemen. Dus, daar zat ik dan, klaar met de vinger op de knop om zo snel mogelijk het bandje te draaien om zo min mogelijk mix te missen. Wanneer ik dan eindelijk de remix had opgenomen wilde ik voorkomen dat ik er per ongeluk iets overheen zou opnemen… Duhusss, wat ik dan deed was die twee vierkantjes uit de bovenkant van het bandje wippen want dan kon me dat in elk geval niet meer gebeuren. Was ik de muziek uiteindelijk toch een keer beu, dan plakte ik een plakbandje over de uitgbroken vierkantjes en kon ik het bandje hergebruiken om er iets anders op te zetten.

Hoe vreemd zou het zijn geweest wanneer ik het cassettebandje had uitgescholden omdat ik de muziek beu was?

Toch doen we dat meestal wel tegen de gedachten/stemmetjes in ons hoofd; en dat terwijl deze gedachten enkel opnames zijn van meningen en uitspraken die je ooit eens hebt gehoord.

 

Zijn deze gedachten dan te veranderen?

Jazeker!

Je hebt die gedachten namelijk ooit een betekenis gegeven, je bent ze zo serieus gaan nemen dat je in ze bent gaan geloven. Een zo’n gedachte lokt een kettingreactie van weer andere gedachten uit. Deze gedachtestroom kan je helemaal meesleuren zonder dat jij je daar echt bewust van bent.

Deze gedachten beïnvloeden vervolgens je humeur waardoor je je van het ene op het andere moment heel rot kunt voelen. Door je hier bewust van te worden kun je als het ware een stapje terugzetten en je gedachten en de lichamelijke ervaringen aanschouwen. Zo word je de observeerder van jouw gedachten en dan ontdek je dat je jouw gedachten helemaal niet bent; je kunt ze immers aanschouwen! Op deze manier word je weer baas in je eigen hoofd.

Zo zit je ook niet langer gevangen in gedachten die daar ooit zijn opgenomen. Deze gedachten waren voor jou een vorm van negatieve affirmaties en deze zijn om te vormen naar positieve affirmaties die jou wel een goed gevoel geven. Misschien kun je je voorstellen dat er dan veel verandert in je leven.

 

Een mooi boek…

Mocht dit je aanspreken dan kun je ‘Jouw L.E.S.’ lezen. Dit boek is ook in het Engels uitgebracht onder de titel: ‘A message from the heart.’

Schenk dus geen aandacht aan dat zogenaamde ‘team’ wanneer ze weer voor oproer proberen te zorgen; herinner je dan dat cassettebandje… Grote kans dat je er dan zelfs hartelijk om kunt lachen 

 

Liefs, Philo