Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

hetpleziervangeven

In het teken van liefde

Aankomend weekend is het dan zover: Kerstmis! Deze dagen staan in het teken van samenzijn met dierbaren, elkaar iets schenken maar vooral in het teken van liefde…

Iedereen krijgt daar een fijn gevoel van. Het liefst zou je dit gevoel het hele jaar willen ervaren; en dat kan! Het is vooral het geven dat ons zo’n happy gevoel geeft, en geven kan in vele vormen.

Zelf geef ik het hele jaar door, en jij doet dat waarschijnlijk ook – al zag je het voordien misschien nog niet zo. Ik geef in de vorm van bloggen, het sturen van een kaartje, een appje, een telefoontje, een gesprekje met iemand op straat, het geven van een complimentje… enz.

Afgelopen week heb ik hier iets aan toegevoegd. Ik kocht wat plantjes, liet ze mooi verpakken, hing er een kaartje aan met de volgende tekst: “Omdat je bijzonder bent! Liefs, Philo”, en schonk dit aan iemand die ik op straat tegenkwam. Het voelde echt fijn en plezierig om te doen!

De nieuwsbrief

Vorige week kreeg ik een nieuwsbrief van Rituals waarin zij ook wat leuke ‘geef-tips’ op een rijtje zette:

Post
Stuur eens een ouderwetse brief of een kaartje om iemand die veel voor je heeft betekend te bedanken. Zo’n klein gebaar, recht uit het hart, zal bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren.

Bloemen
Geef iemand een mooie bos bloemen om te laten weten hoeveel die persoon voor je betekent.

Breng een bezoekje aan iemand die eenzaam is
Ga eens naar een bejaardentehuis om iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken, te verblijden met een bezoekje. Je hoeft niet veel te doen: een spelletje spelen en een luisterend oor bieden is al genoeg om zijn of haar dag op te fleuren.

Beleefdheid
Sta in een drukke bus of trein je plaats af aan een ander. Dit kleine gebaar tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van die ander.

Kook met liefde
Bereid een lekkere maaltijd en breng hem langs bij iemand die bijvoorbeeld net ziek is geweest, is bevallen of het volgens jou om welke reden dan ook echt even kan gebruiken.

Oppassen
Bied aan op iemands kinderen te passen zodat zij er even tussenuit kunnen. Iedereen heeft zo nu en dan even tijd voor zichzelf nodig.

Liefdadigheid
Koop of kook een maaltijd voor een dakloze. Maak een praatje, toon interesse en behandel hem of haar als ieder ander.

Attent
Onthoud belangrijke data, zoals verjaardagen of de datum waarop iemands vader of moeder is overleden, en stuur een kaartje om diegene te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Compliment
Geef zomaar iemand op straat een welgemeend compliment. Zo’n onverwacht compliment maakt zijn of haar dag helemaal goed!

Liefde
Laat de mensen die dicht bij je staan, weten dat je van ze houdt door ze te vertellen waarom ze zoveel voor je betekenen. Die paar woorden zullen hen nog lang bijblijven.

 

Win-win…

Wie goed doet, goed ontmoet. Wanneer je iets goeds doet voor een ander, wordt niet alleen die ander daar gelukkiger van, maar ook jijzelf. Win-win dus! En laten we ons daarbij vooral niet beperken tot die paar weken rond kerst, want elk moment is een goed moment om de wereld een beetje mooier te maken!

Probeer elke dag bewust iets goeds voor een ander te doen en ervaar het plezier van geven.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een prachtige tijd met jullie dierbaren!

Liefs, Philo