Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Een affirmatie is een zinnetje dat je zo goed in je opneemt dat je er echt in gaat geloven! Een affirmatie wordt uiteindelijk in je onderbewuste opgenomen, dat is de input en bepaalt tevens ook de output. Het gaat er namelijk om wat jij gelooft, dus ook wat jij gelooft over jezelf! Het gaat niet per se om de woorden, maar meer om de emotie die je erbij voelt.

  • Wat hebben de affirmaties die je al jaren tegen jezelf zegt jou tot nu toe gebracht?
  • Heeft dat wat je al jaren over jezelf zegt, jou tot op heden positieve ervaringen gebracht?
  • Zijn er in jouw affirmaties sporen van onvoorwaardelijke liefde te bekennen?
  • Wat zijn de gedachten die jij dagelijks over jezelf hebt?
  • Ben jij in staat om jouw negatieve affirmaties plaats te laten maken voor positieve affirmaties?

 

Kijk jezelf eens in je ogen…

Positieve affirmaties toepassen werkt het beste wanneer je deze voor een spiegel doet en je jezelf recht in je ogen kijkt. Ja, in het begin is het onwennig, maar het went snel en het voelt echt goed. Doordat je meer en meer van jezelf gaat houden, krijg je je eigen waarde en zelfvertrouwen ook weer terug waardoor ook je dagen veel soepeler zullen verlopen.

Stel je eens voor hoe goed je je voelt wanneer je je niet langer afhankelijk maakt van momenten dat alleen anderen van je houden maar jij op de eerste plaats van jezelf houdt.  Wat betekent het om van jezelf te houden? Het betekent onder andere eerlijk naar jezelf te zijn en jezelf niet te veroordelen. Je zult zien dat wanneer jij van jezelf houdt dit niet alleen iets met jou doet maar zeker ook met je omgeving.

 

Waarom affirmaties soms helemaal niet werken

Wanneer je de affirmatie zelf niet kunt geloven dan heb je er ook geen gevoel bij. Bij een affirmatie gaat het er namelijk om dat je hetgeen je zegt ook met je lichaam kunt ervaren. Als je dus moeite met affirmeren hebt, dan kun je je beter afvragen wat je zou willen voelen… Wanneer je lichaam eenmaal het gevoel ervaart krijgt de affirmatie betekenis, anders blijven het slechts woorden.

 

Affirmeren hoef je niet te leren

 Je doet het namelijk je hele leven al. Zoals ik eerder al schreef zijn het enkel overtuigingen die je steeds herhaalt. Daarom kan een overtuiging je maken of juist breken…

Het goede nieuws is dat een negatieve overtuiging omgebogen kan worden tot een overtuiging die jou doet groeien.

Wanneer je overtuiging in positieve zin groeit, groeit je potentieel met je mee (potentieel is jouw maximale vermogen om iets tot stand te brengen). Wanneer je potentieel groeit, onderneem je een andere actie. Die actie beïnvloedt vervolgens weer het resultaat, en wanneer je tevreden bent over het behaalde resultaat, beïnvloedt dit vervolgens weer je overtuiging.

 

Oefening baart bekwaamheid

 Het ombuigen van een overtuiging vergt oefening. Je kunt het vergelijken met het trainen van een spier. In het verleden ben je onbewust bekwaam geworden in het handelen naar bepaalde overtuigingen. Nu zorgen enkel oefening en herhaling voor een ombuiging van je overtuiging(en), en dit verloopt in fases.

Deze fases verlopen dan ook als volgt:

  • Bewust onbekwaam;
  • Bewust bekwaam;
  • Onbewust bekwaam.

 

 

Word je bewust van je beperkende overtuigingen en vernietig ze”

 

 

Liefs, Philo