Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Verlang je naar meer energie, minder stress, meer plezier en geluk, maar voel je je juist onzeker, geërgerd, onrustig of gestrest? Waarschijnlijk voel je je dan machteloos, alsof je de grip even kwijt bent. Toch kun je zelf actie ondernemen om weer veel beter in je vel te zitten…

 

Hebben stress en angst een relatie?

Vooral in tijden van politieke, religieuze, economische of juist gezondheids- of relatie kwesties kan twijfel toeslaan. Twijfel en angst in de aanwezigheid van onzekerheid werken verlammend en wissen je hoop weg. Daarbij maken deze je blind voor beschikbare en goede opties.

De basis van stress is altijd angst! Als volwassene benoem je dat meestal niet zo… Wij noemen dat ‘stress’, dat klinkt wat seksiër, maar helaas pindakaas het blijft dezelfde emotie! Er zijn vele vormen van angst/stress, ga daarom naar je gevoel, dan weet je precies wat er speelt.

Het obstakel is de weg”

 

 Het lichaam reageert

 Verzuring van het lichaam speelt een grote rol bij zowel over- als ondergewicht, maar ook bij vele lichamelijke ongemakken. Het lichaam gebruikt bijvoorbeeld vet als bescherming voor de vitale organen. Zolang de PH (zuurtegraad) niet in balans is, zal het lichaam deze ongemakken blijven vertonen. Daarom is het van belang om het lichaam zowel te ontzuren als te detoxen. O ja, en suikers zoveel mogelijk te vermijden… Hoe doe je dat? Heel simple: “Eet groen!”

Kleine gelukkige wezentjes

 Het technische verhaal is volgt…

In ons lichaam leven allerlei micro-organismen, ook wel microbe genoemd, die je met het blote oog niet kunt zien, het zijn kleine levende wezentjes. Deze wezentjes gedeien niet allemaal onder dezelfde omstandigheden even goed. Zo zijn er wezentjes die zich helemaal ‘happy’ voelen in een zuurstofrijke omgeving, deze noem je ook wel aerobe. Terwijl andere wezentjes juist heel blij worden van een zuurstofarme omgeving, deze noem je anaerobe.

ZUUR, maar toch geen zuurpruim

 Belangrijk is dat er een goede PH balans in je lichaam is. Dit kun je meten door middel van een PH-test. Je PH is te meten door middel van je urine, speeksel en bloed. Een PH van 7.36 of 7.4 is perfect. De meting kan per ‘vloeistof’ en dagdeel verschillen.

Zowel je levensinstelling, je voeding, omgeving, beweging en medicijngebruik hebben invloed op je gezondheid. Wanneer de verzuring te hoog is – je PH is dan in getal te laag – uit zich dit in allerlei lichamelijke klachten.

Een belangrijke & veel voorkomende factor

 Stress zorgt voor de aanmaak van Adrenaline. Normaal gesproken heb je deze neurotransmitter nodig op momenten dat je snel en adequaat moet kunnen handelen, maar tegenwoordig voelt bijna iedereen zich constant in een opperste staat van paraatheid. Stress veroorzaakt een negatief PH, een negatief PH veroorzaakt lichamelijke ongemakken. De oorzaak van stress ligt bij onze gedachten.

Zelftwijfel

 Een onderdeel van stress kan zelftwijfel zijn. Zelftwijfel wil zeggen dat je de connectie met jezelf even kwijt bent omdat je jouw kracht aan de buitenwereld hebt gegeven.

Wat je dus nodig hebt is hoop! Hoop kan een levensondersteunende kracht zijn. Waarom zeg ik ‘kan’? Omdat een passieve hoop niet effectief is, integendeel… Het zorgt er juist voor dat je helemaal niets doet. Hoop is juist actief en niet afwachtend. Activeer daarom je ‘keuze spier’. Je hebt namelijk de keus om in actie te komen. Onderneem daarom stappen die in de richting van jouw hoop gaan. Hoe?

Stel jezelf eens de volgende vraag: “Hoe wil ik me voelen?”

Hoop en angst kunnen niet tegelijk dezelfde plaats innemen. Nodig een van beide uit om te blijven.” –Maya Angelou

Hoe je gevoelens te managen

 Je kunt zelf de controle krijgen doordat je gaat zorgen voor de aanmaak van Endorfine in plaats van Adrenaline.

Endorfine is een zogenaamde ‘feel good drug’ en is trouwens ook een neurotransmitter. Endorfine zorgt er dus voor dat je je beter gaat voelen. Er zijn verschillende manieren om je lichaam te stimuleren Endorfine aan te maken:

  • Lachen
  • Sex
  • EFT
  • Acupunctuur
  • Beweging
  • Ontspannig, bijvoorbeeld meditatie
  • Dansen
  • Muziek
  • Hobby

Gebruik HOOP als onderdeel van je innerlijke STERKTE!

 Wanneer je even niet weet wat je moet ondernemen, ben dan stil…

In stilte komt het antwoord vanuit je hogere zelf, dus met je intuïtie die in contact staat met iets veel groters dan we beseffen. Hoop vanuit dat hogere zelf zit gelinkt aan een veld van oneindige mogelijkheden én aan een bron van ongelimiteerde creativiteit. Wanneer hoop ontspringt vanuit deze plaats van onbegrensde energie en intelligentie, dan is het krachtig en écht! Gebruik hoop daarom als onderdeel van je innerlijke sterkte!

Dat stukje is misschien nog heel onbekend voor je, maar onbekend wil niet zeggen dat het een vijand is. In dit geval is het juist een opening. Vertrouw er daarom op dat je geleid wordt naar de allerbeste uitkomst, zonder te weten wat die uitkomst is of hoe je daar moet komen. Het is onvoorspelbaar, maar dat betekent niet dat het onbetrouwbaar is, en dat maakt het juist interessant en prachtig!

Probeer daarom niet krampachtig alles hetzelfde te houden. Verandering is namelijk het enige constante in het leven. Probeer er juist achter te komen waar je angsten/stress vandaan komen zodat je ze kunt gaan loslaten. Je wonden uit het verleden voelen waarschijnlijk nog steeds heel echt of aanwezig en beïnvloeden daardoor heel sterk je huidige gedrag, emoties en gedachten. In werkelijkheid loop je met angst die een illusie is. Wat ik daarmee bedoel is dat het toen en niet nu was. Het is een spook van een pijnvolle herinnering en daar hoef je niet door beïnvloed te blijven worden.

Die pijn is als een hete aardappel, nodig die pijn uit om je te vertellen wat je moet weten. Die zogenaamde angst of onzekerheid boort jouw creatieve potentieel aan, en die mogelijkheid maakt zo elke dag tot een nieuwe dag waardoor er een wijsheid verstopt zit achter iets wat eerst een chaos leek. Deze vorm van hoop maakt jou sterk en zeker van jezelf. Je keert daarmee terug naar jouw ware potentieel. Blijf het trainen zoals je dat ook met een spier zou doen.

Neem dus de verantwoording voor jouw bestemming. Wanneer je namelijk ontwaakt in het huidige moment dan is je verleden niet langer je huidige realiteit. Wanneer je herkent dat je angst en ongerustheid gebaseerd zijn op een illusie dan word je vrij, hoopvol en krijg je opnieuw vertrouwen.

Op deze manier kun je jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren, en zit je weer veel lekkerder in je vel.

 

Het verleden hoeft niet je waarheid van nu te zijn.” -Philo Schoemans