Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Kinderen willen hun eigen leven creëren, en daarom mag je van je kind niet verwachten dat het jouw gecreëerde leventje klakkeloos van je overneemt.

 

Contrast zorgt voor verlangen

Vanuit contrast gaat het kind ervaren wat het zelf wel en niet wilt, en als ouders kun je de contrasten niet beheersen of controleren, trouwens…  niemand kan dat. Wel bepalen we zelf de keuze die we vanuit dat contrast maken.

Door je kind zijn leven op een presenteerblaadje te geven – wij zijn namelijk niet de creators van iemand anders zijn realiteit – voelt het zich gevangen en niet geaccepteerd. Daarom zal het zich óf hevig verzetten, dus gaan rebelleren, óf juist alles braaf doen wat je zegt en zichzelf helemaal disconnecten van wie het oorspronkelijk is. Die tweede hebben al veel mensen gedaan, jij waarschijnlijk ook!
Daarmee werd de buitenwereld belangrijker dan wat je zelf wilde en voelde.

We creëren allemaal, of we ons er nu bewust van zijn of niet. De vraag is: Ben jij blij met wat je tot nu toe gecreëerd hebt?
Of is het nog steeds heel belangrijk voor je wat anderen van je denken? Leer jij je kind dit ook?

Door je te focussen op wat je niet wilt vóór en ván je kind, zal het er alleen maar meer van gaan creëren omdat het zich gaat verzetten tegen hetgeen het van jou niet wilt.
Hier ligt dus een stukje van jouw verantwoording! Maar hoe zal je je afvragen…

 

Focus

Door je te focussen op jouw ongeconditioneerde liefde voor je kind.
Met ‘ongeconditioneerd’ bedoel ik dat je van je kind blijft houden ongeacht zijn of haar keuzes.
Door van het kind te houden zonder dat er condities aan vastplakken voelt het kind rust en zal zich dan ook minder verzetten, waardoor het meer gaat creëren van wat goed voor hem of haar voelt.
Natuurlijk is dit een uitdaging voor ouders, aangezien velen niet geleerd hebben wat ongeconditioneerde liefde écht is.

Een vraagje…  Kun jij zonder enkele conditie van jezelf houden? Zo niet, probeer dat dan eerst, en de rest volgt vanzelf. 
Wanneer jij namelijk al niet ongeconditioneerd van jezelf kunt houden, dan kun je dat ook niet van je kind. 
Het gevolg? Je maakt jouw geluk afhankelijk van de keuze(s) die je kind maakt, of hoe het zich gedraagt.
Daarmee leg je een mega grote last op de schouders van je kind, en bovendien voel je jezelf stuurloos.

 

We willen ons allemaal gelukkig voelen

Maak het jezelf dus niet zo zwaar, focus je liever op hoe jij jezelf wilt voelen.
Hoe meer jíj je kunt afstellen op jouw gevoel en de contradictie hiervan, hoe meer je stuurt naar de richting die je van nature op wilt, en dat is je zoveel mogelijk gelukkig voelen.

We zijn geboren om onze realiteit te creëren en niet om naar andermans realiteit te kijken.

 

Wanneer jij dit begrijpt én leeft, kun je dit ook delen met je kind(eren). Dit geschenk is het meest waardevolle dat je aan je kind kunt meegeven…