Persoonlijke Ontwikkeling, Zelfliefde & Spirituele Groei
Over mij


Ik ben er vast van overtuigd dat alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn al in ons zit. Dat we ons leven kunnen sturen door middel van onze gedachten. Dat we elkaar kunnen inspireren door onze ervaringen met elkaar te delen, maar vooral door lekker jezelf te zijn...

Volgen

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

* indicates required

Met de 5 zintuigen die je hebt kun je zien, proeven, ruiken, horen en voelen. Wanneer je iets echt goed wilt proeven, sluit je meestal je ogen zodat je je helemaal kunt concentreren op wat er in je mond gebeurt. Je proeft niet alleen de smaak/smaken, maar je voelt ook de structuur en de temperatuur van het voedsel. Je weet daardoor of je krachtig moet kauwen of juist niet. Je ervaart of het sappig of kleverig is… Deze ervaring heb je niet wanneer je bijvoorbeeld eet tijdens dat je TV kijkt, of wanneer je met een gezelschap aan tafel zit en er een gesprek gaande is. Je hebt dan simpelweg minder aandacht voor het voedsel in je mond.

 

 

Jouw aandacht is nodig

Dit maakt alleen maar duidelijk dat jouw aandacht nodig is om intens te kunnen proeven, horen, zien, ruiken en voelen.

Met ons zesde zintuig, het hart, werkt dit niet anders. Het wordt ook wel het hogere Zelf; intuïtie of God genoemd. Hoe het ook gelabeld is, het is in ieder geval belangrijk dat het jouw aandacht heeft zodat je kunt voelen en ‘horen’ welke boodschap het voor jou heeft.

Hoe vaak is het je, misschien per toeval, gebeurd dat je daar naar luisterde en het een positief verloop had? Wanneer het alleen per toeval gebeurde, wist je misschien niet precies hoe je wat je deed. Een ding is zeker… je ging er niet tegenin, maar liet je er op een heel natuurlijke manier daardoor leiden.

 

Hoe luister je dan?

Dit lukt je veel vaker wanneer je meerdere momenten op een dag de stilte opzoekt. De ene keer kan dat betekenen dat je stilte in huis creëert om zo naar je hart te luisteren. De andere keer heb je die mogelijkheid misschien niet en zoek je de stilte in jezelf op. Hoe? Je doet dat precies hetzelfde als de manier waarop je onbekend voedsel in je mond de volle 100% aandacht geeft. Je onderzoekt dan met je mond het eten en ervaart wat je opmerkt. Je stelt jezelf de vraag: Wat proef of wat voel ik?

In het geval van je hart leg je je handen op je hart en sluit je je ogen… Je onderzoekt wat het jou te vertellen heeft. Je kunt je hart vragen: “Wat wil je me vertellen, ik luister naar je.” De ene keer krijg je meteen een antwoord, de andere keer duurt het even. Wanneer je hart antwoordt weet je dat altijd heel zeker, heb dus vertrouwen!

Geloof me, het is altijd iets wonderbaarlijks en vaak iets wat je verstand niet kon bedenken. Met het luisteren naar je hart ervaar je een intens gelukkig leven…

 

 

Luister naar je hart, want dat klopt!”